Yurt Ay Der Kuruluşu
“YURT AY DER” YARATMAK İÇİN; Delege ve Üyelerimizle olan diyalog zeminini karşılıklı sevgi ve saygı üzerine bina etmeliyiz. Birlik ve beraberlik için de olmak esastır. Birliğimizi beraberliğimizi bozacak veya köstek olacak her türlü tavır ve davranışlardan uzak durmaya özen göstermeliyiz. Yurt Ay Der arasında çeşitlilik bir olgudur. Bizler güçlü bir yapı oluşturarak her yerde varlığımızın hissedilmesini sağlamalıyız. (kendi varlığımızı başkalarının yokluğu üzerinde bina etmemeliyiz.) Topluma iyi şeyler sunan, iyi işler üreten faydalı kuruluşları düşünceleri bizden farklı olsa bile kendimize bir engel ve rakip görmemeliyiz. Yurt Ay Der olarak önceliğimiz çocuklarımızın sosyal ekonomik ve diğer alanlarda ihtiyaçlarını karşılamaktır. Bu misyon’dan şaşmamak asıl çalışma prensibimiz olmalıdır. Ayda bir üyemizi evinde ziyaret etmeyi adet haline getirmeliyiz. Milli ve manevi değerleri korumak için yapılan her güzel ve faydalı çalışmayı takdirle karşılamalıyız. Doğru bulmadığımız konularda uyarı görevimizi yapmak için arkadaşlarımıza karşı eleştiri hakkımızı kullanırken, sevgiyi, insaflı olmayı, ölçülü ve adaletli olmayı bilmeliyiz. Niyeti ve gayesi meşru olan her çalışmayı desteklemeli ve görev almayı istemeliyiz. Yurt Ay Der üyelerinin ve yurt da kalan çocuklarımızın daha iyi ortamlarda, eğitim ve barınmaları, yurt tan ayrılmada yaşanan sorunları yaşamamaları için gerekli önlemleri almalıyız. Başta temsil ettiğimiz Yurt Ay Der’in amacı doğrultusunda okuyan, düşünen, sorgulayan ve üreten bireyler olmalıyız. Saygılarımla.
Davranışlarım nasıl olmalı.
- Kendinizi sevin
- Çevrenize ve Topluma duyarlı Davranın
- Hoşgörülü konuşmaya devam edin
- Ara sıra kendinizde değişiklik yapın
- Çalıştığınız Ortamı ve işinizi sevin şikayet etmeyin
Yetiştirme Yurtlarında kalan ve ayrılan çocuklarımız (kız – erkek) topluma uyum sağlamaya çalışırken kendi iradeleri dışında bazı sıkıntılar çekmektedirler.
Bildiğiniz gibi 18 yaşına kadar devlet himayesinde barınan, daha sonra hiçbir vasıfları olamadan yetiştirme yurtlarından ayrılan bize başvuran Gençlerimizi çocuklarımızı cesaretlendirerek hayata hazırlamak olmuş düşüncemiz. Bazen de bizimle iletişime geçmeyen gençlerimiz çaresizlik içinde bir takım kötü düşünceli kişilerin elinde, toplumun düzenini bozucu davranışlara (suça) itilmektedirler.